Norges beste rockeband

Everything you need

Lavish Pro Themes provides you everything that you need on a WordPress theme, extensive customize options for user-oriented easy use, flat and modern design to capture viewers attention, plenty color options to full fill the choice of yours and many more.

Fra Rocke-Pelle, Kjøtt og Stage Dolls til Turboneger. Den norske rocken har stått fjellstøtt siden slutten av 50-tallet. Noen tiår senere, på 80- og 90-tallet nådde den norskspråklige rocken sitt absolutte høydepunkt da Jokke & Valentinerne, Raga Rockers, deLillos og DumDum Boys regjerte hitlistene. De «fire store» har utvilsomt satt sitt preg på norsk rockehistorie, og de har inspirert nye generasjoner musikere til å lage fantastisk rock. Så hvem skal overta tronen? Hvem er det som skal bringe den norske rocken videre?

Fjorden Baby!

Bandet fra Loddefjord, utenfor Bergen, entret scenen i 2005. De slo for alvor gjennom da de kom på andreplass i Urørt 2009. Musikkelskere over hele landet lot seg begeistre av Fjorden Baby! sin eksperimentelle, norskspråklige rock. Debutalbumet, «5071», fikk umiddelbart kultstatus og bandet hadde skrevet seg inn i norsk rockehistorie. Åtte år og fire album senere, ga Fjorden Baby!, i mai i år, ut et samlealbum. Selvfølgelig på vinyl. Det er kombinasjonen av britisk rock og urban forstadstilhørighet som er suksessoppskriften til Fjorden Baby!. Og vi har garantert ikke hørt det siste fra gutta fra Loddefjord.

The Basement Shake

The Basement Shake er et spennende prosjekt. Lars Wiik og Emil Nikolaisen slapp sin første EP i september i år etter flere år med låtskriving. Debuten, «Anybody Else Would Have Left», er en tøff låt sterkt inspirert av Lars Wiiks bakgrunn fra black metal og punk. Definitivt et prosjekt som er verdt å følge med på.

Razika

Razika er en del av den etter hvert så kjente Bergensbølgen. Da de slapp sitt første album i 2011 fikk de strålende kritikker både nasjonalt og internasjonalt, blant annet i «The New York Times» og «The Guardian». Bandet fra Møhlenpris spiller en blanding av indiepop, punk og ska. De siste årene har de også blitt mye mer politiske og i låten «Se deg ikke tilbake» tar de et sterkt oppgjør med norske holdninger til den pågående flyktningkrisen. Etter at de oppfordret til boikott av israelske varer, mottok bandmedlemmene drapstrusler og grove hetsmeldinger.

Dunderbeist

Bandet er et av Norges aller beste liveband, og Dunderbeist har spilt flere hundre konserter i både Norge og Europa de siste årene. Deres særegne uttrykk har gjort dette alternative metal-bandet fra Hedmark til et av landets mest spennedene rockeband. Her finner vi en deilig blanding av punk, norsk folklore og metal. De synger på brei Hedmark-dialekt og for alle som har vokst opp med Alf Prøysen gir dette en ekstra dimensjon til låtene.

 Norges beste rockeband