Tidenes beste techno-låter

Everything you need

Lavish Pro Themes provides you everything that you need on a WordPress theme, extensive customize options for user-oriented easy use, flat and modern design to capture viewers attention, plenty color options to full fill the choice of yours and many more.

Det er lang vei fra technoens spede begynnelse i 80-tallets undergrunns Detroit, til dagens kommersielle popularitet. Selv om den gamle Detroit-technoen fortsatt er populær har utviklingen vært stor. I takt med den teknologiske utviklingen endret også technoen seg fra å ha et enkelt, nedstrippet, nesten naivt, lydbilde, til å bli mer kompleks og avansert. Sammen med house, trance og dance er techno en av de mest populære undergruppene innenfor musikksjangeren EDM (elektronisk dansemusikk).

De gode gamle dager

De første techno-låtene ble i all hovedsak laget på analoge instrumenter og veldig enkle trommemaskiner. Den klassiske Detroit-technoen kan deles inn i to typer lydbilder; det litt mørke, melankolske og mekaniske, og det jazzete, lyse og sjelfulle. Det siste er den rene dansemusikken.

Cybotron sin singel «Cosmic Cars fra» 1982 regnes som verdens første techno-singel. Det var denne låten som for alvor satt Detroit-technoen på kartet, og den var starten på musikksjangerens enorme suksess. «Cosmic Cars» er enkel, ærlig og hjemmelaget techno som fortsatt holder mål. Singelen ble enormt populær og i Detroit alene solgte den over 20 000 eksemplarer.

Joey Beltram sin skive «Energy Flashs» fra 1990 var med på å gjøre techno til allemannseie. «Energy Flashs» tok technoen ut av Detroit og inn på London-, Berlin- og Manhattans nattklubber. «Energy Flashs» er hard, suggererende og ekstremt dansbar, og den ble en klassiker på fester verden over.

Fra Detroit til verdensherredømme

Techno har for lengst tatt steget opp fra undergrunnen og ut i dagslyset, mye takket være store artister som Moby, Prodigy og Chemical Brothers. De har gjort techno stuerent og tilgjengelig for de aller fleste.

Moby sin singel «Go» fra 1990 var Mobys store internasjonale gjennombrudd. Singelen solgte i millioner, og Moby reiste verden rundt og spilte på nattklubber og ulovlige rave-fester. Låten har lånt en av melodilinjene fra TV-serien «Twin Peaks», og på samme måte som David Lynchs episke mesterverk, ble legendariske «Og» toneangivende for en hel generasjon ravere.

Prodigy, «Smack My Bitch Up» fra 1997 er låten «Mixma»g kåret til en av verdens beste danselåter gjennom tidene. Den kontroversielle musikkvideoen var også med på å gjøre «Smack My Bitch Up» til en internasjonal hit, og låten nådde toppen av hitlistene over store deler av Europa og USA.

Public Energy sin «Three O’ three» fra 1993 er beviset på at det enkleste ofte er det beste. «Three O’ three» er inne på omtrent alle lister over tidenes beste techno-låter, og denne enkle, lille techno-perlen kan høres om- og om igjen.

 Tidenes beste techno-låter